Lucrările de cablare structurată efectuate de firma 4 IT se adresează în special companiilor mici care doresc să cableze un apartament sau o vilă cu costuri mici; de obicei aceste lucrări nu depășesc 48 de porturi de rețea.

Etapele pentru realizarea unei rețele de cablare structurată

1. Vizualizare Locație – această fază presupune deplasarea la locația clientului pentru a întocmi documentația proiectului:

2. Realizare Deviz : În baza vizitei la locația clientului, se întocmește un DEVIZ CABLARE STRUCTURATĂ în care sunt specificate toate materialele folosite, costul pentru manoperă, timpul de execuție și termnele de plată.

3. Modificare si Aprobare Deviz : În cazul în care clientul nu este de acord cu devizul, acesta este modificat astfel încât să se încadreze în posibilitățile și bugetul clientului pentru realizarea lucrării de cablare structurată.

4. Semnare Contract : Odată aprobat devizul, se semnează un contract prin care sunt consimțite condițiile și termenele existente în deviz.

5. Executare Lucrare de Cablare Structurată

Tehnologii utilizate la realizarea cablărilor structurate

Pentru relizarea lucrărilor de cablare structurată utilizăm echipamente compatibile cu CAT5e si CAT6 în funcție de preferințele și de bugetul clientului. De asemeni unde este necesar realizăm și interconectări cu fibră optică.

Avantajele unei cablări structurate:

Cablare orizontală

Cablarea orizontală cuprinde toate componentele de la o priză de comunicații la dulapul care se montează pe perete, și anume:

Cablare verticală (backbone):

Aceasta cablare cuprinde tipurile de cabluri care interconectează dulapurile de cablare, diferite camere cu echipamente, etc. Este foarte important ca realizarea cablării structurate să respecte standardele în vigoare.